Kooktijd:20 Min
Bereidingstijd:10 Min
Totale bereidingstijd:30 Min
Voorbereiding
Snijd de ui in grove stukken en snijd de knoflookteen fijn.

Schil de knolselderij. Dit gaat gemakkelijk wanneer je deze eerst in plakken snijd. Daarna kun je makkelijk de schil rondom eraf snijden.

Snijd deze vervolgens in grove stukken.

Verhit de roomboter in een (soep)pan en bak de ui en knoflook aan.

Voeg de knolselderij toe en schep even om.

Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat pruttelen tot de knolselderij zacht is.

Haal de pan van het vuur en roer de mosterd door de soep.

Pureer met een staafmixer of blender tot een egale massa. Voeg zo nodig extra water toe.

Proef en breng verder op smaak met zout, peper of extra mosterd.

Hak de walnoten fijn. Schep de soep in kommen en strooi de walnoten er over. Garneer nog met een beetje olijfolie.

Variaties/tips

• Garneer de soep met fijngesneden bieslook

• Voeg tijdens het opdienen gebakken appeltjes toe aan de soep voor een zoete smaak die goed combineert met de mosterd.

• Met wat makreelfilet erbij maak je van dit recept een snelle maaltijdsoep

Ingredienten
• 1 kleine knolselderij
• 1 ui 

• 1 teen knoflook 

• 1 liter groente- of 
kippenbouillon 

• 2 el (dijon) mosterd 

• 1 flinke hand walnoten 

• Extra vierge olijfolie
• Klontje roomboter
Knolselderijsoep met mosterd en walnoten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *