Dit vind ik een winters recept, maar kan natuurlijk altijd wanneer je trek hebt in boerenkool. Je kunt deze quiche ook weer vega maken door het vlees te vervangen door de vega-variant. En wist je dat boerenkool ook heel gezond is? Het is rijk aan vitamine A en C, calcium en vezels. En waarom een winters recept? Boerenkool wordt van september tot maart geoogst.
Voorbereiding
• Verwarm de oven voor op 170 graden

• Laat het bladerdeeg ontdooien

• Snipper de uien

• Verhit een grote hoge pan, doe de olijfolie erin en bak de uien totdat ze glazig zijn

• Voeg de magere spekblokjes toe en bak deze even mee

• Voeg de boerenkool toe en laat deze slinken, voeg eventueel nog wat olie toe

• Rol het bladerdeeg uit en doe het in de springvorm

• Doe de boerenkoolmelange in de vorm

• Klop de eieren luchtig (je kunt er eventueel 100 ml kookroom aan toevoegen), voeg eventueel wat peper en nog wat zout toe en verdeel dit over de melange

• Dek het geheel af met de rookworst of maak er met nog wat bladerdeeg een soort appeltaart van.

• Zet de quiche 30 minuten in de oven

Ingredienten
Wat heb je nodig:
- een springvorm van 24 cm
- evt. een deegroller
- 6 eieren
- 2 zakken boerenkool
- 1 pak magere spekblokjes
- olijfolie extra vierge
- 2 uien
- 1 pak bladerdeeg
- peper en zout
- eventueel 100 ml kookroom
- eventueel 1 magere rookworst
Boerenkoolquiche

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *