Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes in of gebruik papieren vormpjes of siliconenvormpjes

Maal de 150 gram havermout in een keukenmachine tot meel. Meng de havermeel, boekweitmeel (of amandelmeel), 8 eetlepels havermoutvlokken, bakpoeder en kaneel door elkaar in een grote kom.

Klop in een andere kom de amandelmelk, kokosolie, bananen, honing en eieren in een paar minuten luchtig. Giet dit mengsel in de andere kom bij het meel en roer goed door.

Voeg de bosbessen erdoor, maar doe wel voorzichtig zodat ze heel blijven. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak in een voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Ingredienten
Nodig voor 12 muffins:
150 gram havermout en 8 el havermout
100 gram boekweitmeel of amandelmeel
1 tl bakpoeder
2 tl kaneel
160 ml amandelmelk
100 g kokosmelk gesmolten en wat extra om (evt) in te vetten
2 geprakte rijpe bananen
4 el honing
2 eieren
200 gram bosbessen
Havermout-ontbijtmuffins

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *